Papryka w sosie z anchois – Acciughe in mietitura

Inny przepis z Pani Lorella http://laviranda.wordpress.com/lagriturismo/
To jest bardzo smaczne danie dla mnie. Daję składniki jak Pani Lorella dała do mnie,
świetny jak start obiad lub kolacja.

Składniki dla 8 osób: (około)
4 papryki
2 garstka orzechy laskowe (też nie palona)
1 garstka kapary
300 g tuńczyk w oleju (usunąć olej)
10 sztuk anchois
1 ząbek czosnku
3 łyżki skoncentrowany sos pomidorowy (albo 4 łyżki sos pomidorowy)
sól mało
pieprz
oliwa z oliwek
3 łyżki ocet winny

Włożyć paprykę w blacha teflonowa w piecu 20 minut 250°, następnie usunąć skórę.
Wyciąć każdą paprykę na cztery kawałki, czyścić ziarno i osuszyć papierem.
Rozłożyć wszystkie papryki.
Posiekać wszystkie składniki (oczywiście nie papryki)
Rozprowadzać sos na papryki.
smacznego