Papryka w sosie z anchois – Acciughe in mietitura

Inny przepis z Pani Lorella http://laviranda.wordpress.com/lagriturismo/
To jest bardzo smaczne danie dla mnie. Daję składniki jak Pani Lorella dała do mnie,
świetny jak start obiad lub kolacja.

Składniki dla 8 osób: (około)
4 papryki
2 garstka orzechy laskowe (też nie palona)
1 garstka kapary
300 g tuńczyk w oleju (usunąć olej)
10 sztuk anchois
1 ząbek czosnku
3 łyżki skoncentrowany sos pomidorowy (albo 4 łyżki sos pomidorowy)
sól mało
pieprz
oliwa z oliwek
3 łyżki ocet winny

Włożyć paprykę w blacha teflonowa w piecu 20 minut 250°, następnie usunąć skórę.
Wyciąć każdą paprykę na cztery kawałki, czyścić ziarno i osuszyć papierem.
Rozłożyć wszystkie papryki.
Posiekać wszystkie składniki (oczywiście nie papryki)
Rozprowadzać sos na papryki.
smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *