Makaron z łososiem

Ten przepis makaron jest bardzo prosti i szybki.
lepiej gotować to danie z makaronem krótki. (po włosku, farfalle, maccaroni, penne)
Użyłem farfalle.

Składniki dla 4 osób:
300 g łososia
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 szczypta soli
1 łyżka posiekanej pietruszki
3 łyżki białego wina
150-200 ml śmietany 18%
Parmezan tarty
pieprz
320 g makaron (farfalle lub maccaroni lub penne)

Umyj łososia, usunąć kości i skórę, i posiekać.

Posiekać czosnek i miejsce na patelni z oliwą z oliwek do gotowania na małym ogniu przez 1 minutę.
Dodać posiekaną łososia i gotować przez 2 minuty.
Dodaj białe wino i zwiększyć ogień i gotować 30 sekund.
Wyłączyć ogniu, dodać posiekanej pietruszki.

Ugotuj makaron patrz na wskazowki Jak gotować Makarony .ale odcedzić 1 minutę, przed jego ugotowane. Umieść makaron na patelni z łososiem, dodać śmietanę i dobrze wymieszać, gotować przez 2 minuty.
Podawać z tartym parmezanem i pieprzem.

Wino ; białe witrawne niegazowane. Ja piłem Wino białe CALEO INZOLIA Sicilia, bardzo bardzo dobry (w Bedrionka)
Daria wygląda na błędy po Polsku  haha
stefano

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *