Czekoladowe całuski

Są najbardziej znany czekoladki zWłoch, i nazywane Bacio Perugina,
z Perugii. http://pl.wikipedia.org/wiki/Perugia

Składniki (11 sztuk):
50 g czekolada mlecna
10 g masła
50 g obrane i posiekane orzechy laskowe
50 g nutella
11 całych orzechów laskowych
100 g gorzkiej czekolady

Umieść czekolady mlecznej i masło w rondlu i topi je na małym ogniu. Dobrze wymieszać.
Tymczasem połączyć z posiekanymi orzechami z nutellia.
Dodać roztopione czekolady mlecznej i dobrze wymieszać. Umieść tę mieszaninę do zamrażarki ( – 18°C) na 15 minut do utwardzenia. To pomoże kształtować swoje kulki.
Po 15 minutach zrobić kulki 2,5 cm.
Umieścić orzechów na każdym pocałunku i lekko w cisnac.

Umieść całuski jeszcze w zamrażarce do utwardzenia przez pół godziny.
Tymczasem, stopić gorzkiej czekolady w malym rondelku. Zanurz każdy całusek i pokryj dobrze. Używaj dwa widelce do zrobienia.

Umieść na metalową kratkę zeby twardnieć.
Kiedy są suche, zawijania w folię aluminiową.
przepis: http://www.manusmenu.com
stefano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *