Sos czekoladowy

Ten sos czekoladowy jest super do dekorowania ciast. Przechowywać w lodówce przez 15 dni.

Składniki na 400 g sos:
125 ml wody
125 ml mleka
150 g cukru
35 g kakao
75 g gorzkiej czekolady 70%
5 g skrobi kukurydzianej (Maize)
skrobi kukurydzianej (Maize) mozna kupic jest w dziale zdrowych produktów

1) Zagotuj wszystkie składniki (minus czekolada i skrobi kukurydzianej) w rondlu.
male ogien.
2) Rozpuścić skrobi kukurydzianej w łyżkę zimnej wody i dodać do mieszanki, jak tylko dotrze do wrzenia, gotować przez 1 minutę, mieszając.
3) Dodać czekoladę i stopić je. Wyłącz ogien i chłodzic.


Angelo Principe

przepis z kuchni Angelo Principe, http://labelleauberge.blogspot.com
stefano

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *