Roladki paprika z serem – Involtini di peperone e caprino

Dobry jako starter

Składniki:
2 żółte i czerwone papryki (użyłem też zielone)
250 g miękkiego sera (użyłem ser kozi)
oliwą z oliwek
3 łyżki szczypiorku posiekane
8 szczypiorek aby zawiązać
pieprz
sól

Włożyć paprykę w blacha teflonowa w piecu 20 minut 250°, następnie usunąć skórę.(bardzo delikatnie bez przerywania papriki)
Wyciąć każdą paprykę na cztery kawałki, czyścić ziarno i osuszyć papierem.
Rozłożyć wszystkim papryki dodać trochę soli, pieprz i szczypiorek,
dodać ser i zawinąć.
Zawiązać z szczypiorek i dodać trochę oliwą z oliwek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *