Makaron z kiełbasa i rukolą

Składniki dla 2 osób:
160 g makaronu (użyłem; świderki Pastani od Bedrionka)
200 g  kiełbasa biała surowa (2 sztuk) małe kawałki
400 g pomidory całe (użyłem; Nasza Spizarnia od Bedrionka)
trochę chili
1 cebula
2 łyżki oleju oliwa
pieprz do smaku
1/2 łyżeczki soli
25 g rukola drobno posiekać
tarty parmesan do smaku
(1/2 łyżka gruba sól i woda)

Umieścić oleju w rondlu, dodać posiekana cebula i kiełbasa, gotować 15 minut ogień średniy.
Dodać pomidory (zgnieciony), chili, sól i pieprz i gotować10 minut ogień niski.
jeśli zbyt sie wsuszy dodac trocha wody.
W międzyczasie położyć około 2 litrów woda w garnek z ˝ łyżka gruba sól, kiedy gotuje włożyć świderki, po 8 minut (maksymalny 9) odcedzić świderki.
Teraz włożyć świderki w rondlu z gorącym sosem. Dodać rukola e parmesan.
Podawać i jeść natychmiast.

stefano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *