Roladki z bakłażana z serem ricotta i speckiem

Roladki z baklazana
Składniki:
bakłażan
· speck (albo prosciutto crudo)
· sos pomidorowy
· parmezan
· sól
· pieprz
· oliwa z oliwek (extra vergin)

(jeden bakłażan to porcja dla 2 osób)

1. Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plastry (ok. 0.4cm).
2. Plastry bakłażana zgrilować.
3. Na zgrilowane plastry bakłażana położyć plaster specka i łyżkę ricotty.
4. Zwinąć w roladki.
5. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania
6. Na roladki położyć po łyżce sosu pomidorowego i starty parmezan.
7. Piec w piekarniku 5 minut w temperaturze 200 °C

Sos pomidorowy: sos pomidorowy ze szczyptą soli, szczyptą pieprzu i łyżką oliwy z oliwek gotować 10 minut.
tłumaczenie: Dorota

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *